Содержание

Прості банківські операції дозволяють швидко переказувати кошти родичам та близьким, розраховуватися за покупки в інтернеті, погашати борги, вносити свою фінансову частку у придбання колективного подарунка. Саме тому багато хто з нас часто стикається з необхідністю перевести гроші з Ощада на Приват.

Якщо і перед вами стоїть таке завдання, то її виконання триватиме лише кілька хвилин. Оскільки обидва державні банки займають лідируючі позиції в Україні за кількістю активних карток (станом на липень 2021 року — 5,9 та 22,8 млн відповідно), користувачам доступно кілька варіантів здійснення міжбанківських операцій. Ми розповімо, як перевести гроші з Ощадбанку на Приват і які інструменти можна використовувати.

Інструкція з переказу коштів

Розглянемо докладніше способи здійснення перекладу та нюанси зарахування платежів. Переклад із «Ощада» на «Приват» можливий через:
  • офіційний сайт Ощадбанку;
  • мобільний додаток "Ощад 24/7";
  • послуги онлайн-оплат, наприклад, Portmone, EasyPay, Global і т. д.;
  • платіжні термінали.

Щоб переслати необхідну суму з рахунку Ощадбанку клієнту ПриватБанку через сайт, достатньо мати при собі банківську картку і знати номер картки одержувача. Процедура включає такі прості кроки.

    1. На сайті банку в розділі меню «Платежі та перекази» виберіть послугу «Переказ з картки на картку».
Як переказати кошти із Ощадбанку на Приватбанк
    1. Вкажіть у відповідних полях дані картки платника (номер, дату закінчення дії, CVV-код) та одержувача (тільки номер), введіть свій телефон, електронну адресу та суму поповнення. Крім того, система запропонує вибрати послугу повідомлення про транзакцію SMS або на e-mail.
Переказ з Ощаду на Приват
  1. Підтвердьте згоду з умовами публічного договору та натисніть кнопку «Переказати кошти».

Виконати операцію через мобільний додаток ще простіше. У розділі «Переклади» виберіть «Переклади між картами» — «На картку іншого банку», введіть реквізити адресата та суму.

Аналогічно ви можете скинути необхідну суму на будь-яку картку Простір, Visa або MasterCard. Найчастіше кошти зараховуються з цього приводу одержувача протягом кількох хвилин.

Для забезпечення безпеки операції банк може попросити підтвердження наміру переказати гроші. У цьому випадку на телефон платника прийде одноразовий пароль, який необхідно ввести в онлайн форму на сайті або в додатку.

Ліміти та обмеження на переказ фінансових коштів

Наведені вище інструкції поширюються на грошові перекази у гривнях. Поповнити картку іншої фінустанови в іноземній валюті через сайт Ощадбанку або платіжні послуги не вдасться. Крім того, Ощадбанк встановлює обмеження щодо максимальної кількості транзакцій по одній карті:

Ліміти по переказу коштів з Ощаду

Важливо! При переказі коштів через платіжні послуги можуть діяти додаткові обмеження. Перед тим як ініціювати транзакцію, обов'язково ознайомтеся з правилами на сайті сервісу.

Умови та тарифи

Стандартний тариф за поповнення картки іншого банку з рахунку Ощадбанку становить 5 грн + 1% від суми платежу. Комісію сплачує відправник. Власник картки «Приват», який отримує гроші, нічого не платить./p>

При переказі коштів через платіжні послуги уточніть наявність та розмір додаткової комісії за надання послуги, а також ознайомтеся з гарантіями безпеки.

Максимальні суми переказів

При перерахуванні коштів із картки на картку різних банків необхідно враховувати ліміти за сумами переказів. В Ощадбанку діють такі обмеження щодо максимальних сум транзакцій:

Ліміти на переказ коштів з Ощаду на Приват

Сума переказу для клієнтів ПриватБанку, що отримується, обмежена 3 199 999 грн, в місяць доступно максимум 100 зарахувань.

Переказ грошей з картки Ощадбанку на картковий рахунок «Приват» не потребує відвідування відділення банку та заповнення паперів. Для успішного проведення операції уважно вивчайте умови проведення операцій та уважно вводьте реквізити платіжних карток.